Αφέθηκε ελεύθερος τέως κοινοτάρχης – Παραδέχθηκε διασπάθιση €44.000

Την κλοπή 44 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του κοινοτικού συμβουλίου, φέρεται να παραδέχθηκε τέως κοινοτάρχης της Επαρχίας Λεμεσού, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κληθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.
Ο τέως κοινοτάρχης συνελήφθη χθες από την Αστυνομία στη βάση εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε από περασμένη Παρασκευή, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει παραδεχθεί διασπάθιση του συγκεκριμένου χρηματικού ποσού, λόγω οικονομικών αναγκών της εταιρείας του.
Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στις 21 Φεβρουαρίου του 2017 από λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, ότι κατά τον έλεγχο παράδοσης και παραλαβής της κοινοτικής περιουσίας, που έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2017, εντοπίστηκε έλλειμμα στα ταμεία, ύψους 44 χιλιάδων ευρώ.
Ακολούθησαν έρευνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και εξετάσεις της Αστυνομίας, οι οποίες κατέδειξαν ως ύποπτο τον τέως κοινοτάρχη, ο οποίος κατηγορήθηκε σήμερα γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα.
Εναντίον του διερευνάται υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here