Αμερικανικός κολοσσός στην Υγεία- Ποιο Νοσοκομείο της Λεμεσού είναι στα πλάνα του;

Την πυξίδα του στην Κύπρο στρέφει αμερικανικός κολοσσός, ο οποίος επενδύει στον τομέα της υγείας και εξαγοράζει ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Ολοκληρώθηκε ήδη η εξαγορά του Απολλώνιου Νοσοκομείου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο εξαγοράς και του Αρεταίειου Νοσοκομείου και της Πολυκλινικής Υγείας στη Λεμεσό.

Ο κολοσσός φλερτάρει επίσης με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αλλά και με το American Heart.

Εξέλιξη, την οποία βλέπουν με σκεπτικισμό οι αρμόδιοι φορείς, με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να ζυγίζει επί τους παρόντος τα δεδομένα.

«Είναι ένα φαινόμενο που έχει και τα καλά του και τα κακά του. Από τη μία, λόγω του ΓεΣΥ αυξάνονται οι επενδύσεις στον τομέα της υγείας, με τα νοσοκομεία μας να μην διοικούνται πλέον από γιατρούς, αλλά από έμπειρους στον τομέα επιχειρηματίες», ανέφερε ο ΓΔ του ΟΑΥ.

Και εκφράζει τις ανησυχίες του για ενδεχόμενο μονοπωλίο και αθέμιτου ανταγωνισμού.

«Από την άλλη μας ανησυχεί το ενδεχόμενο, ότι μια εταιρεία αν εξαγοράσει αρκετά νοσηλευτήρια τότε ίσως θα δημιουργηθεί κατά κάποιο τρόπο θέμα μονοπωλίου και αθέμιτου ανταγωνισμού», σημείωσε.

Ενήμερος επί του θέματος είναι και Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ο οποίος σε συνάντηση του με τον ΟΑΥ εξέφρασε τη θέση όπως καθοριστούν οι ανάγκες της Κύπρου στις υπηρεσίες υγείας, έτσι ώστε η κατάσταση να μην είναι ανεξέλεγκτη.