ΑΚΕΛ Λεμεσού: “Όχι στην ανέγερση μνημείου Γρίβα”

Την αντίθεση τους στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λεμεσού να εγκρίνει την πολεοδομική άδεια για ανέγερση μνημείου για τον στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή, εξέφρασαν το βράδυ της Δευτέρας περί τα 200 άτομα που συγκεντρώθηκαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  που οργάνωσε το ΑΚΕΛ Λεμεσού.

Κρατώντας πλακάτ που ανέγραφαν συνθήματα όπως “Όχι στο μνημείο της ντροπής -Γρίβας ο ολετήρας της Κύπρου” και “Δεν χρειάζονται μνημεία για να μας θυμίζουν τον Γρίβα – Μας τον θυμίζει καθημερινά ο Πενταδάκτυλος”, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, ενώ ακολούθως πορεύθηκαν προς το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, φωνάζοντας κατά της απόφασης της.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση λήφθηκε με 13 ψήφους υπέρ, από τις δημοτικές ομάδες, ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ και 10 ψήφους εναντίον, από τις δημοτικές ομάδες ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Κίνηση Πολιτών Πράσινη Λεμεσός.

Σε ομιλία του, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως “βρισκόμαστε εδώ, στην πλατεία Διοικητηρίου, για να εκφράσουμε το θυμό μας, την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μας, για την απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών και ΕΛΑΜ, να απονέμουν τιμές στον χίτη και δολοφόνο της Κύπρου”.

” Όφειλαν να γνώριζαν και αν δεν γνωρίζουν να το μάθουν, ότι η Λεμεσός της Αντίστασης, η Λεμεσός της Δημοκρατίας, έδωσε ήρωες για να υπερασπιστούν τη συνταγματική τάξη και τη νόμιμη κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου”, είπε και πρόσθεσε “όφειλαν να γνωρίζουν και αν δεν το γνωρίζουν, να ρωτήσουν, τις μάνες, τις γυναίκες και τα παιδιά των αδικοχαμένων ηρώων της αντίστασης, ότι είναι από τα όπλα των Γριβικών και της ΕΟΚΑ Β` που σκοτώθηκαν άνθρωποι”.

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε, επίσης, πως “το σύνθημα ΕΟΚΑ Β` – Γρίβας – Δολοφόνοι, ηχεί ακόμα έντονα στις συνειδήσεις του δημοκρατικού λαού της Λεμεσού και της Κύπρου ολόκληρης” και εξέφρασε τη θέση πως το θέμα της ανέγερσης μνημείου “του δολοφόνου της Κύπρου Γρίβα”, δεν είναι ούτε τεχνικό, ούτε πολεοδομικό, “είναι εξόχως πολιτικό”.

Σε μια εποχή που χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα κράτος ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, δημοκρατίας και ελευθερίας, υπογράμμισε, αποφάσεις όπως αυτές διχάζουν το λαό μας, καλλιεργούν το μίσος και τα πάθη “και αναδεικνύουν τις αμετανόητες τάσεις και συμπεριφορές των ΕΟΚΑβητών, του Γρίβα, των δολοφόνων της Κύπρου”.

Ο Επαρχιακός Γραμματείας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, διαμήνυσε πως η Κύπρος μπορεί να οικοδομήσει μέλλον και προοπτική “και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν κόμματα και υποψήφιοι Πρόεδροι, πως μόνο όταν σέβεσαι την ιστορία σου, όταν δεν ξεχνάς τα εγκλήματα και όταν με ενέργειες και πράξεις καθημερινές σου, αποδεικνύεις αυτό που επαγγέλλεσαι, τον αγώνα για την ειρήνη, τη φιλία, τη συμβίωση, την ειρηνική επανένωση της πατρίδας μας”.

Η πορεία προς το Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στο οποίο βρισκόταν την ώρα εκείνη ο Δήμαρχος Λεμεσού, έληξε ειρηνικά, ενώ η όλη εκδήλωση γινόταν υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here