ΑΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ: Συμβιβασμός στο ντέρμπι 1-1

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Λεμεσού στο Τσίρειο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο, να πετυχαίνουν από ένα γκολ και να παίρνουν από έναν βαθμό. Ωστόσο, μεγάλη χαμένη του ντέρμπι θεωρείται η ΑΕΛ, η οποία όχι μόνο ήταν άξια θαυμασμού στην επανάληψη, αλλά επειδή έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα χαμένο πέναλτι του Αρουαμπαρένα στο 94’. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, αλλά με λιγοστές φάσεις, η ΑΕΛ κυριάρχησε στην επανάληψη και έχασε 2-3 άχαστα, αλλά έχοντας ως μοιραίο παίκτη τον Βάσκο στράικερ, δεν κατάφερε να πετύχει μία σπουδαία νίκη που θα της ανέβαζε το ηθικό στα ύψη.

Φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο όσον αφορά στην δημιουργία φάσεων και στην εικόνα των δύο ομάδων. Καταγράφηκαν μόλις 1-2 αξιόλογες φάσεις πέραν του τέρματος με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Απόλλωνας. Ανήμπορη η ΑΕΛ να οργανωθεί επιθετικά, ενώ ο Απόλλωνας αξιοποίησε τα άκρα του και επιδίωξε μέσω αντεπιθέσεων να πληγώσει την αντίπαλη άμυνα. Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο σκόραραν οι κυανόλευκοι; Στο 32’ ο Ρομπέρζ με σπουδαία μπαλιά πίσω από κέντρο, έδωσε στον Σκέμπρι που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αυτός έδωσε στον Μάγκλιτσα στην περιοχή και ο Κροάτης φορ με άπιαστο σουτ από καλή θέση άνοιξε το σκορ. Μέχρι την ολοκλήρωση του 45λέπτου, η ΑΕΛ προσπάθησε να βελτιωθεί, αλλά μάταια.

Σχετικά με το δεύτερο ημίχρονο: Πως ήταν η εικόνα στο πρώτο 45λεπτο; Καμία σχέση… Η ΑΕΛ υπερείχε του Απόλλωνα και μόλις στο 48’ με κεφαλιά του Ντε Λεόνσο μετά από μπαλιά του Σασί, ισοφάρισε σε 1-1. Από καθαρά λόγους ατυχίας και αστοχίας δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα σε κλασσικές ευκαιρίες που είχε με Σασί και Αλνταίρ. Αλλαγή ρόλων με λίγα λόγια.

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Αϊρόσα, Μίτρεα, Λαφράνς, Αβραάμ, Αλνταΐρ (87′ Σοάρες), Σίλβα, Φιντέλις, Μπενίτεθ (75′ Μέσκα), Σασί, Ντε Λεόνσο (72′ Αρουαμπαρένα).

Απόλλων (Περικλής Παπαπαναγή): Βάλε, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Ζάντερ, Γιάκολις (64′ Σαρδινέρο), Σατσέτι, Άλεφ, Σκέμπρι (80′ Ζελάγια), Ντα Σίλβα (67′ Μαρτίνες), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: 48′ Ντε Λεόνσο / 32′ Μάγκλιτσα.

Κίτρινες: 62′ Αλνταΐρ, 66′ Σίλβα, 67′ Αβραάμ / 34′ Πέδρο, 43′ Άλεφ.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here