Ίση μεταχείριση ζητούν τα άτομα με αναπηρία

Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, ζητούν να γίνει η ζωή τους ίση με όλους τους συνανθρώπους τους, ανέφερε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ατόμων με Αναπηρίες Λεμεσού, Ανδρέας Γεωργιάδης, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για Άτομα με Αναπηρίες.
Στη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας “Λεμεσός”, συμμετείχαν βουλευτές της Λεμεσού, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας και εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Μείζονος Λεμεσού, κοινοτάρχες, καθώς και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στα άτομα με αναπηρίες, διαβεβαιώνοντας ότι θα εργαστούν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, με γνώμονα το σύνθημα της οργάνωσης “Αγαπώ – Στηρίζω – Είμαι Εδώ”.
Κατά την ομιλία του, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε πως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας στους έξι πολίτες της ΕΕ αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία και περίπου 190 εκατομμύρια άτομα αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωής, εξαιτίας της αδυναμίας της κοινωνίας να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας, τις δυνατότητες και τις ιδιαίτερες της ανάγκες.
Η ΠΟΟΑ, συνέχισε, από το 1966 πρωτοστατεί, μετέχει ενεργά και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής και στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, είτε ασκώντας πίεση προς την Πολιτεία, είτε μέσω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώσης.
Υπέδειξε δε πως, η επικύρωση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ, θα αποτελέσει ισχυρότατο εργαλείο “για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη” και σημείωσε ότι τα άτομα αυτά, τόσο παγκόσμια όσο και στην Κύπρο, ως κατηγορία πληθυσμού, αντιμετωπίζουν περισσότερο τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού έχουν χαμηλότερο εισόδημα, λόγω ανεργίας ή μη απασχόλησης και έχουν επιπρόσθετο οικονομικό κόστος, λόγω αναπηρίας, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως εμπόδια.
“Η Παγκύπρια Οργάνωση Ατόμων με Αναπηρίες Λεμεσού είναι εδώ, αποφασισμένη να θωρακίσει τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειες τους από τον κοινωνικό αποκλεισμό και ζητάμε άμεσα την εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για να επέλθει η πραγματική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων”, συμπλήρωσε.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΟΑ Λεμεσού τόνισε ακόμη πως “τα άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, ζητάνε να γίνει η ζωή τους ίση με τη δική σας” και συμπλήρωσε “στόχος πρέπει να είναι, όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή”.
Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται, πρόσθεσε, είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας και υπογράμμισε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου έγινε ενημέρωση για τη συνεχιζόμενη εκστρατεία συλλογής πωμάτων της Οργάνωσης, αλλά και για το 2ο τουρνουά αγάπης Futsal “Αγαπώ – Στηρίζω – Είμαι Εδώ”, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου στο γήπεδο “Σπύρος Κυπριανού”, με τη συμμετοχή παιδιών από σχολεία και ακαδημίες και με στόχο , αφενός την ενίσχυση της ΠΟΟΑ και αφετέρου, την εξοικείωση των παιδιών με τα ΑμεΑ και την εξάλειψη του σχολικού εκφοβισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here