“Έφυγε” ο γιατρός που γέννησε τη μισή Λεμεσό

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Κανάλι 6
“Έφυγε” προχθες απο τη ζωή ο γνωστός γιατρός γυναικολόγος της Λεμεσού, πρώην δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος βουλευτής και πολιτικός παράγοντας, Έτουιν Ιωσηφίδης.
Η κηδεία του Έτουιν Ιωσηφίδη θα τελεστεί σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι, από την εκκλησιά των καθολικών Αγία Αικατερίνη. Η οικογένεια θα δεχθεί συλληπτήρια από τη μία μέχρι τις 2.
Αιωνία του η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ποιός ήταν ο Δρ Έτουιν Ιωσηφίδης;
Γεννήθηκε στο Βαρώσι. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βασιλίσσης στο Μπέλφαστ, (Μ.Β., Β,Ch., Β.Α.Ο.), όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Ειδικεύτηκε στην Μαιευτική–Γυναικολογία και μετά από επιτυχείς εξετάσεις έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας, (M.R.C.O.G.).
Το 1978 απέκτησε τον τίτλο του εταίρου (F.R.C.O.G.), για την προσφορά του στην Επιστήμη. Εργάστηκε ως υφηγητής και αναπληρωτής διευθυντής, στους πανεπιστημιακούς θαλάμους του Μπέλφαστ.
Το 1966, επέστρεψε στη Λεμεσό και από τότε δουλεύει ως ιατρός στον ιδιωτικό τομέα. Υπηρετεί τα κοινά ως δημοτικός σύμβουλος και προεδρεύει της Επιτροπής Υγείας–Περιβάλλοντος από το 1986.  
Διετέλεσε μέλος σε διάφορες επιτροπές τόσο του Δήμου και όσο και του ΣΑΛΑ, καθώς επίσης και σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των Μεσογειακών Πόλεων. Η αγάπη του, ήταν μεγάλη και για τον αθλητισμό. Στα νεανικά του χρόνια αθλείτο σε στίβο, ποδόσφαιρο, κολύμπι και ιστιοπλοΐα. Αργότερα υπηρέτησε τον αθλητισμό με την ιδιότητα του προέδρου ή του μέλους σε διάφορα συμβούλια.
Πληροφορίες: Kanali 6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here