Έρχονται τα πρώτα χιόνια- Όλη η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από την Τετάρτη.

Σήμερα θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Τις πρώτες πρωινές ώρες δυνατό να παρατηρείται τοπική ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα θαλάσσιοι, ασθενείς και παροδικά το απόγευμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here