Έρχονται καταιγίδες αμέσως μετά τον καύσωνα – Δείτε πότε και σε ποιες περιοχές

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή ενώ η θερµή αέρια µάζα που επηρεάζει την περιοχή αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί, από αύριο.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 33 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά, κυρίως τις αυγινές ώρες, αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα νότια και ανατολικά και θα παραµείνει λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 23 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναµένεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο για να κυµανθεί µέχρι την Παρασκευή κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here