Έρχονται έντονες καταιγίδες με χαλάζι στην Κύπρο

Ο καιρός σήμερα θα είναι… βροχερός.


Σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο του Kitasweather, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στα βόρεια και ορεινά κυρίως συννεφιασμένος όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και στα ορεινά.

Νεφώσεις που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλάζι.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Η πιθανότητα βροχόπτωσης ανέρχεται στο 50% για την περιοχή του Τροόδους και 40% για Λεμεσό και 30% σε Λευκωσία και Λάρνακα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνοδος θερμοκρασίας.

Από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

Πηγή: PafosPress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here