Έρχεται Χειμώνας! Τι πρέπει να προσέξουν οι Λεμεσιανοί και όχι μόνο;

Εν’ όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες του όπως προβούν στην κατάλληλη προετοιμασία του κάθε υποστατικού, οικίας, καταστήματος ή αποθήκης, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν από αυξημένη βροχόπτωση.

Σε σημερινή ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού προτρέπει τους δημότες να ελέγξουν όλα τα φρεάτια ομβρίων υδάτων τα οποία βρίσκονται μέσα, μπροστά, πλησίον ή και απέναντι από τα υποστατικά τους, ώστε αυτά να είναι καθαρά και να έχουν φυσική ροή, ενώ υποδεικνύει πως δεν πρέπει να καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

Επίσης, σημειώνει πως δεν θα πρέπει να αφήνονται διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοικτούς χώρους ή ποταμούς τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Ο Δήμος καλεί τους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να ελέγξουν και να συντηρήσουν τις υφιστάμενες αντλίες που διαθέτουν, ενώ συμβουλεύει το κοινό να προχωρήσει σε ασφάλιση της περιουσίας του έναντι του κινδύνου πλημμυρών.

“Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Δήμου και θα συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του για αποφυγή τυχόν προβλημάτων και ταλαιπωρίας”, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here