Ένοχος ο 71χρονος πατροκτόνος της Παραμύθας- Όλα όσα λέχθηκαν στο δικαστήριο

Ένοχος στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας “πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας” έκρινε ομόφωνα σήμερα το Κακουργιοδικείο, στη Λεμεσό, τον 71χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους για το φόνο του 20χρονου γιου του Οδυσσέα, που διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην κοινότητα Παραμύθας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μετά από διαπληκτισμό θύματος και θύτη, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Όπως καταγράφεται στην απόφαση του δικαστηρίου, ο πατέρας πήρε το κυνηγετικό όπλο από το δωμάτιο του και επέστρεψε φωνάζοντας “Έννα κάμνετε ότι θέλετε; Έννα σε παίξω”, πυροβολώντας τον γιο του, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, του 21χρονου τότε Αλέξανδρου, που προσέτρεξε όταν άκουσε τις φωνές.

Ακολούθως, ο μεγαλύτερος γιος επιχείρησε ν` αποσπάσει το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο 71χρονος συνέχιζε να σημαδεύει τον μικρότερο γιο, ενώ βρισκόταν ήδη τραυματισμένος στο έδαφος. Δεύτερος πυροβολισμός ρίφθηκε στον αέρα, κατά τη συμπλοκή τους, ενώ ο 21χρονος αφού απέσπασε το κυνηγετικό όπλο, κτύπησε τον πατέρα του, που έπεσε κι εκείνος τραυματισμένος στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Λεμεσού και ακολούθως μεταφέρθηκε για αποκατάσταση στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, λόγω των κτυπημάτων που δέχθηκε στο κεφάλι.

Τραγική φιγούρα ήταν η γιαγιά του θύματος, όπως ανέφερε το δικαστήριο, που έτρεξε να δει τι συμβαίνει, ενώ έζησε ξανά τα τραγικά περιστατικά περιγράφοντας τι είδε στο δικαστήριο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Το δικαστήριο αναφέρθηκε στις διαφορετικές εκδοχές που έδωσε ο 71χρονος καθ`όλη τη διάρκεια της δίκης του και στην προσπάθεια της υπεράσπισης να προσβάλει την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας.

Ανάμεσα στις διάφορες εκδοχές που έδωσε ο 71χρονος ήταν πως δέχθηκε αναίτια επίθεση από τον μεγαλύτερο γιο του και δεν θυμάται τίποτα και πως δέχθηκε κτύπημα στο κεφάλι καθώς βγήκε στην αυλή της οικίας και είδε δυο άγνωστα του πρόσωπα στην αυλή.

Επίσης, το δικαστήριο ανέφερε πως η υπεράσπιση προέβαλε διάφορες εκδοχές που αντικρούονται μεταξύ τους, ενώ σε μια από αυτές ισχυρίστηκε πως ήταν ο πατέρας που προσέτρεξε να σταματήσει συμπλοκή μεταξύ των δυο αδελφιών, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο και να τραυματιστεί θανάσιμα ο Οδυσσέας, μια εκδοχή που, όπως υπέδειξε, δεν έδωσε ούτε ο ίδιος ο κατηγορούμενος.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του για την ενοχή του 71χρονου, το δικαστήριο είπε πως, το γεγονός πως ο κατηγορούμενος συνέχισε να σημαδεύει το θύμα και μετά τον πυροβολισμό του, δείχνει πως είχε πρόθεση να επιφέρει το θάνατό στον 20χρονο.

Είπε ακόμη πως, από τη μαρτυρία, το Κακουργιοδικείο έχει ικανοποιηθεί πως έχουν αποδειχτεί τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος της ανθρωποκτονίας και όρισε την 27η Μαρτίου ως τη μέρα αγόρευσης της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής που θα του επιβληθεί.

Δικαιωμένος από την απόφαση του Κακουργιοδικείο δήλωσε εξάλλου ο αδελφός του θύματος, Αλέξανδρος, εκφράζοντας παράλληλα θλίψη για τα όσα ισχυρίστηκε ο πατέρας του για τον ίδιο στο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here