Άνω τελεία από την Συντονιστική Κοινοτήτων Βασιλικού ενόψει τετ α τετ με τον ΠτΔ

Αναστέλλει προσωρινά τα μέτρα που έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου, εν αναμονή συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουλίου, με τον Υπουργό Γεωργίας κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή Βασιλικού, έγινε κατορθωτό να ορισθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου».

Προστίθεται ότι «κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν θα είναι τα ίδια τα οποία τέθηκαν και στον Υπουργό Γεωργίας δηλαδή τα συχνά ατυχήματα που γίνονται στην περιοχή, η μετακίνηση των ασφαλτικών, οι νέες βιομηχανικές αναπτύξεις, ο έλεγχος της εφαρμογή όλων των όρων των αδειών των υφιστάμενων βιομηχανιών και η άμεση και επαρκής επάνδρωσης του πυροσβεστικού σταθμού».

Σημειώνεται ότι «ενόψει της νέας εξέλιξης η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των μέτρων και εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους κατοίκους για το σθένος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν». «Είμαστε βέβαιοι ότι εάν απαιτηθεί θα διεκδικήσουμε και πάλι την εξασφάλισή της ασφάλειας και της υγεία μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ