Όλα όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο σχετικά με τον φόνο του Λεωνίδη- 8ήμερη για τους δυο συλληφθέντες

Δεν έφερε ένσταση η υπεράσπιση στην 8ήμερη κράτηση των δυο προσώπων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για το φόνο του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη, που διαπράχθηκε χθες στη Λεμεσό.

Η Αστυνομία καταζητεί τον αδελφό του πρώτου υπόπτου και αναζητεί τους τρεις δράστες, τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν την ώρα εκείνη μαζί με το θύμα, καθώς και μια κοπέλα.

Οι δυο ύποπτοι, ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, φέρονται ως τα πρόσωπα που μετέφεραν, με αυτοκίνητο, τους εκτελεστές στο εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο 25χρονος ισχυρίζεται πως είχε λάβει τηλεφώνημα πριν δυο μέρες από ομοεθνή του για να ενοικιάσει αυτοκίνητο και είχαν δώσει ραντεβού σε κάποιο άλλο σημείο της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας.

Σύμφωνα με τον 1ο ύποπτο, μετέβη μαζί με τον 2ο ύποπτο στο ραντεβού και εκεί τρία πρόσωπα επιβιβάστηκαν στο όχημα, με σκοπό να μεταβούν στα γραφεία εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων για να υπογράψουν τη συμφωνία ενοικίασης οχήματος.

Στην πορεία, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του, τα τρία πρόσωπα ζήτησαν να μεταβούν στο εστιατόριο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, προφασιζόμενα πως ήθελαν να φάνε πριν πάνε στο γραφείο ενοικιάσεων.

Οι δυο ύποπτοι φέρεται να μετέβησαν σε διπλανό εστιατόριο για να τους αναμένουν, όπως υποστηρίζουν, όταν σε κάποια στιγμή άκουσαν φωνές και πυροβολισμούς, ενώ μόλις αντιλήφθηκαν τι συνέβη, τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια, με ανατολική κατεύθυνση.

Ωστόσο οι δυο φαίνεται πως υπέπεσαν σε αντιφάσεις, καθώς ο πρώτος ισχυρίστηκε πως μετέβηκαν με τα πόδια στις οικίες τους, ενώ ο δεύτερος ανέφερε πως τηλεφώνησαν στον αδελφό του πρώτου υπόπτου, ο οποίος τους παρέλαβε με αυτοκίνητο.

Σε σχέση με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν στη σκηνή, ο 1ος ύποπτος αναφέρει πως το παρέλαβε μια κοπέλα, τα στοιχεία της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά.

Όπως εξάλλου δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, πέραν του καταζητούμενου, αναζητούνται συνολικά  έξι πρόσωπα, οι τρεις δράστες, τα δυο πρόσωπα που συνέτρωγαν με το θύμα και η κοπέλα που φέρεται να παρέλαβε το όχημα.

“Σύμφωνα με το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, φαίνεται ότι οι δράστες που έφυγαν από τη σκηνή είχαν στην κατοχή τους δυο πιστόλια”, είπε ο κ.Βασιλείου, χωρίς να έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν δέχθηκε πυροβολισμούς από ένα ή περισσότερα πιστόλια.

Το θύμα, συνέχισε, έφερε τέσσερα τραύματα από σφαίρες, ένα στο κεφάλι και τρία στο σώμα.

Είπε, ακόμη, πως στη σκηνή εντοπίστηκε ένα κινητό τηλέφωνο που εκτιμάται πως ανήκει σε ένα από τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους προς το “Δασούδι”, το οποίο βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών, όπως και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τις κινήσεις τους.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησης εναντίον των δυο υπόπτων, οι οποίοι αρνούνται ότι γνώριζαν οτιδήποτε για τη δολοφονική ενέδρα και πως εγκατέλειψαν τη σκηνή του φόνου, φοβούμενοι για τη ζωή τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here