Χιόνια στα ορεινά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται τις επόμενες ημέρες

Βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το απόγευμα.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, στα ανατολικά και στα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει ελαφρώς πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που το βράδυ πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια ή και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here