Χειροπέδες σε 72χρονο για πρόκληση πυρκαγιών στην επαρχία Λεμεσού

Στη σύλληψη ενός ηλικιωμένου, 72 χρόνων, προέβη τα ξημερώματα η αστυνομία, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για πρόκληση δύο πυρκαγιών που τέθηκαν χθες το απόγευμα στα χωριά Καντού και Σωτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η πρώτη πυρκαγιά τέθηκε μεταξύ 16.30 – 17.00 χθες το απόγευμα στο σκυβαλότοπο Καντού. Από την πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία, κάηκαν δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα και σκύβαλα. Λίγη ώρα αργότερα, δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Σωτήρα, έθεσε για μια ακόμη φορά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Από τη δεύτερη πυρκαγιά καταστράφηκαν επίσης  δύο εκτάρια από άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα.  Από έρευνες που έγιναν τόσο από την πυροσβεστική υπηρεσία όσο και από την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι φωτιές τέθηκαν κακόβουλα. Εις βάρος του 72χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι είναι το πρόσωπο που έθεσε τις πυρκαγιές, έτσι συνελήφθη.

Ο ίδιος αρνείται ενοχή στην υπόθεση, ισχυρισμοί που σύμφωνα με πληροφορίες δεν πείθουν τους ανακριτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ηλικιωμένος να εμπλέκεται και σε άλλες  πυρκαγιές που εξερράγησαν στην περιοχή τις τελευταίες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here