Χειροπέδες σε 24χρονη για απάτη μέσω διαδικτύου- Την έψαχναν σε Αυστρία και Αγγλία

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Αυστρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, προχώρησε χθες, στη σύλληψη 24χρονης, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η 24χρονη καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της διαδικτυακής απάτης. Αυτή εντοπίστηκε στην Αυστρία στις 30 περασμένου Δεκεμβρίου και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία, οι Αυστριακές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοσή της στην Κύπρο.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού μετέβησαν χθες στην Αυστρία και συνόδευσαν αεροπορικώς την ύποπτη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την άφιξή τους προχώρησαν στη σύλληψη της με Δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί σήμερα η 24χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον της διάταγμα προσωποκράτησης διάρκειας τεσσάρων ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η απάτη φέρεται να διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο, 2018, εις βάρος εταιρείας που εδρεύει στην Λεμεσό. Σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού υπέβαλε τον ίδιο μήνα η Διεύθυνση της εταιρείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, για αγορά υπηρεσιών από συνεργάτη της που εδρεύει στο εξωτερικό, η παραπονούμενη εταιρεία προέβη μέσω τράπεζας στην Κύπρο, σε έμβασμα χρηματικού ποσού πέραν των 14 χιλιάδων σε τράπεζα που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως της ζητήθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – e-mail. Ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι, τόσο ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έγινε το έμβασμα, όσο και το e-mail που έλαβε η κυπριακή εταιρεία για την πληρωμή των χρημάτων στον ύποπτο λογαριασμό, δεν ανήκαν στον συνεργάτη της κυπριακής εταιρείας.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, βάσει Ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δικαιούχος του ύποπτου τραπεζικού λογαριασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η 24χρονη.

Το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστρίας, είχε διεξάγει η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – ΔΕΕ-ΔΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.