Υπόθεση ΤΕΠΑΚ: Ελεύθεροι οι ύποπτοι…

Δεν θα ζητηθεί σήμερα η ανανέωση του διατάγματος κράτησης των τεσσάρων υπόπτων που τελούσαν υπό 6ήμερη κράτηση για την υπόθεση ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση που αφορά τη δική τους εμπλοκή.

Ήδη από χθες αφέθηκαν ελεύθερα δυο συγγενικά πρόσωπα της 57χρονης πρώην υπεύθυνης Λειτουργού Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ (1η ύποπτη).

Υπενθυμίζεται πως από το περασμένο Σάββατο τελούν υπό οκταήμερη κράτηση 14 πρόσωπα, πλην των υπόπτων  4,5,8 και 11 για τους οποίους το διάταγμα κράτησης είχε ανανεωθεί για έξι μέρες. Χθες αφέθηκε ελεύθερη η ύποπτη υπ’ αριθμόν 5 καθώς και η ύποπτη 6, της οποίας το διάταγμα κράτησης έληγε την Κυριακή, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι και οι ύποπτοι, 4,8 και 11 για τους οποίους το διάταγμα κράτησης λήγει σήμερα. Όλοι αναμένεται πως θα κληθούν  για να κατηγορηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μέχρι την Κυριακή που θα λήξει το διάταγμα κράτησης για τους υπόλοιπους εννέα ύποπτους, δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της εμπλοκής τους, ενώ με τη συμπλήρωση του φακέλου της υπόθεσης αυτός θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες, με ανοικτό το ενδεχόμενο, κάποιοι εκ των υπόπτων να χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here