Τροχαίο εξελίχθηκε σε τραγωδία στο Τρόοδος – Έφεση από οδηγό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τον συνδυασμό θανατηφόρου τροχαίου και προβλημάτων υγείας κλήθηκε να εξετάσει το Εφετείο, κρίνοντας την υπόθεση ως ιδιαίτερη.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κατηγορούμενος και το θύμα ήταν φίλοι. Τον Οκτώβριο του 2011 είχαν μεταβεί στο Τρόοδος με το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος για να μαζέψουν μανιτάρια.

Στον δρόμο της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε κάποιο σημείο του δρόμου ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δική του εξήγηση, ζαλίστηκε στιγμιαία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και παρόλο που προσπάθησε, μόλις συνήλθε, να το ελέγξει, εκείνο προσέκρουσε σε χαντάκι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνεπιβάτη του που έπασχε από προβλήματα καρδιάς.

Τότε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και κρατήθηκε για νοσηλεία, ενώ είχε υποστεί διάφορα τραύματα.

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και τελικά απεβίωσε στα τέλη Νοεμβρίου με αιτία «διατατική μυοκαρδιοπάθεια», ενώ ο οδηγός αντιμετώπισε κατηγορία πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Ουσιαστικά του αποδιδόταν ότι η πρόκληση του θανάτου ήταν το αποτέλεσμα του δυστυχήματος. Πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Ασκήθηκε έφεση και το Ανώτατο αποφάσισε ότι αν και τα τραύματα του τροχαίου δεν ήταν θανατηφόρα, προκάλεσαν βλάβη στους πνεύμονες.
Βάσει των δεδομένων τα τραύματα ήταν «μια ουσιαστική και ενεργός αιτία του θανάτου» με αποτέλεσμα να στοιχειοθετείται το αδίκημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here