Τρία καιρικά συστήματα «κτυπούν» διαδοχικά την Κύπρο – Αναλυτικά

Με μικρά «διαλείμματα» θα κτυπήσουν τρία χαμηλά βαρομετρικά την περιοχή της Κύπρου μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή, αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

 

Συγκεκριμένα, το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει σήμερα την Κύπρο αναμένεται να εξασθενήσει απόψε. Όμως, κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, καταιγίδες, συνοδευόμενες πιθανώς από χαλάζι, αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχόπτωσης να ξεπερνά τοπικά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα. Υπάρχει πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά. Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίησημέχρι και τις 22:00 το βράδυ.

Το νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από αύριο αργά το απόγευμα μέχρι και το Σάββατο. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση τα φαινόμενα που θα παρατηρηθούν θα ομοιάζουν με αυτά του προηγούμενου βαρομετρικού. Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ίσως χιόνια στα ορεινά.

Τέλος, ένα τρίτο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται το Σάββατο, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να αναφέρει ότι την Κυριακή αναμένεται βελτίωση τελικά του καιρού.

Να θυμίσουμε ότι σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώνεται στην περιοχή των Πλατρών, ενώ οι δρόμοι από τις Πλάτρες προς το Τρόοδος όπως και οι άλλες ορεινές διαδρομές προς την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εν τω μεταξύ τις περιοχές που επηρεάζονται και θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες από το χαμηλό βαρομετρικό δείχνει η σελίδα windy.

Επίσης, συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στους αυτοκινητόδρομους Λάρνακας – Λευκωσίας και Λεμεσού – Λευκωσίας, ιδιαίτερα στην περιοχή Λυμπιών παρατηρείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος υδρολίσθησης των διερχόμενων οχημάτων.

Με δρόμους που μετατράπηκαν σε ποτάμια και καταιγίδες που συνοδεύονταν με κεραυνούς γιόρτασε την πρωτοχρονιά η Λεμεσός. Συγκεκριμένα, όπως θα δείτε στα βίντεο από τη σελίδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», δρόμος στη Λεμεσό έχει πλημμυρίσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here