Το ντοκιμαντέρ ”Η ζωή αρχίζει στα 90” γυρίστηκε στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή 94χρονο δύτη

Ολοκληρώθηκε το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο “Life begins at 90″ που γυρίστηκε στην Κύπρο, με πρωταγωνιστή τον Ρέι Γούλλει, ηλικίας 94 ετών, που είναι ο γηραιότερος δύτης του κόσμου.Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ έγιναν στη Λεμεσό, τα υποβρύχια γυρίσματα στο Λατσί, καθώς και το ναυάγιο Ζηνοβία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής ομάδας παραγωγής , το ντοκιμαντέρ που είναι κινηματογραφημένο στην Κύπρο  αναδεικνύει τη ζωή του Ρέι, το πάθος του για καταδύσεις και το νερό, και την υγιή προσέγγισή του στη γήρανση.

Ο 94χρονος ζει στη Λεμεσό. Πέρασε τα 94α γενέθλιά του στις 28 Αυγούστου 2017, πραγματοποιώντας κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα, και κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος δύτης του κόσμου. Έπεσε σε βάθος 38,1 μέτρων για 41 λεπτά.

Ο Ρέι κατάγεται από το Port Sunlight του Ηνωμένου Βασιλείου και άρχισε να κολυμπά στα τοπικά κολυμβητήρια, σε ηλικία πέντε ετών. Στην Κύπρο πραγματοποιεί καταδύσεις στο aqua club BSAC της RAF στο Ακρωτήρι. Ξεκίνησε τις καταδύσεις στο British Sub Aqua Club του Portland και Weymouth το 1960.

Είναι επίσης βετεράνος του Β `Παγκοσμίου Πολέμου. Υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και στην «Ειδική Δύναμη SBS 281» στα Δωδεκάνησα.

Μετά τον πόλεμο, εκπαιδεύτηκε ως ραδιοασυρματιστής και εργάστηκε για το βρετανικό γραφείο εξωτερικού. Στάληκε με απόσπαση  στην Κύπρο το 1964.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι  κατενθουσιασμένος με την ταινία και ότι έχει συνηθίσει την δημοσιότητα που έχει. « Όλα καταλήγουν στο να είσαι δραστήριος και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που τράβηξα την προσοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως κάνει κάτι το οποίο τον  ευχαριστεί και ο κόσμος βλέπει ότι κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που θεωρείται ως φυσιολογικό για την ηλικία του. Σκοπός του είναι να διατηρήσει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness και ανέφερε πως θα ξανακάνει κατάδυση στο ναυάγιο Ζηνοβία, κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο Ρέι είναι πρεσβευτής της υγιούς μετάβασης στο γήρας. Ανέφερε ότι η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική  και ότι ο ίδιος είναι η απόδειξη. Υπογράμμισε ότι η υγιεινή διατροφή φέρνει πολύ σημαντικά αποτελέσματα, σημειώνοντας παράλληλα: “Μην στερήσετε τον εαυτό σας, μου αρέσει ένα τοστ με μπέικον μια φορά την εβδομάδα”.

“Αν μπορώ να εμπνεύσω μόνο ένα άτομο να σηκωθεί από την καρέκλα του και να κάνει κάτι, τότε αυτό είναι μεγάλο”, είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here