Το εγκώμιο του Παναγιώτη Βλάχου έπλεξε ο Υπουργός Παιδείας 

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, δήλωσε, σήμερα Σάββατο, ότι «το συλλογικό και συναινετικό πνεύμα του Πολύκαρπου Βλάχου σε συνδυασμό με την αξιέπαινη, εθελοντική του δράση, αναμφίβολα θα πρέπει να παραδειγματίζουν όλους εμάς που εργαζόμαστε για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την πρόοδο των παιδιών μας».

Σε χαιρετισμό του στο Ετήσιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου «Πολύκαρπος Βλάχος» στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «ο Πολύκαρπος Βλάχος για δεκαετίες υπήρξε ενεργό μέλος των οργανωμένων γονιών και στήριξε τα παιδιά, τους γονείς και τα σχολεία της Κύπρου από διάφορες επάλξεις».

Πρόσθεσε ότι «υπηρέτησε εθελοντικά την κυπριακή εκπαίδευση και κατ’ επέκταση το κοινωνικό σύνολο, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Λεμεσού».

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας, «ακέραιος, ευγενικός, χαμογελαστός μα πάνω από όλα ανθρώπινος, ο Πολύκαρπος Βλάχος, πρόσφερε με ανιδιοτέλεια  ουσιαστικό και πολύπλευρο έργο ενώ όραμα και αποστολή του ήταν η αναβάθμιση των σχολείων μας και η παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης στα παιδιά».

Ανέφερε ότι επίσης ότι ιδιαίτερο ήταν το  ενδιαφέρον του και για τις κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Λεμεσού στις Πλάτρες, στις οποίες φιλοξενούνται κάθε χρόνο μαθητές και μαθήτριες από την επαρχία Λεμεσού και όχι μόνο.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι «ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζουμε και επικροτούμε τέτοιου είδους δράσεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα επωφελείς για τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Πρόσθεσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε προ δύο ετών, χορηγία ύψους 3ο χιλιάδων ευρώ με σκοπό τη συντήρηση των υφιστάμενων χώρων, την επέκταση των εγκαταστάσεων και τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ώστε ο κατασκηνωτικός χώρος να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Παιδείας, συνεχάρη θερμά την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και την ΠΟΕΔ Λεμεσού τόσο για τη σημερινή διοργάνωση όσο και για την αγαστή συνεργασία που αναπτύσσουν μεταξύ τους. Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασε και στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, εκπαιδευτικούς και γονείς για την εθελοντική συμμετοχή και τη συμβολή τους στην επιτυχία της όμορφης αυτής εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here