Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας – Οι αποφάσεις Υπουργικού (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Υπουργικού νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανάμεσα σ’ άλλες αποφάσεις, ξεχωρίζει αυτή της τροποποίησης του περί φόρων κατανάλωσης νόμου και περί μηχανοκίνητων οχημάτων τροποποιητικός νόμος του 2018. Πρόκειται για τα οχήματα Μ1 και Ν1 που εγγράφονται για πρώτη φορά στην ΚΔ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε με το πέρας του Υπουργικού η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, σκοπός είναι η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης και η αναθεώρηση του τρόπου καθορισμού τελών. Δίδεται, επίσης, παροχή κινήτρων για απόσυρση οχημάτων μεγάλης ηλικίας.

Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:

– Αύξηση του τέλους κυκλοφορίας οχημάτων κατηγορίας Μ1 με υψηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
– Αύξηση του τέλους κυκλοφορίας κατηγορίας Μ1 και Ν1 ανάλογα με την ηλικία του οχήματος, τα οποία εγγράφονται για πρώτη φορά στη Δημοκρατία.

Εγκρίθηκαν επίσης 18 πρόσθετες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η δαπάνη ανέρχεται στις 196 χιλιάδες και θα γίνει με εξοικονομήσεις από τον προϋπολογισμό του ΥΠΠ. Φέτος εγκρίθηκαν 677 θέσεις συνολικά στη δημοτική.

Το Υπουργικό ενέκρινε τη μεταφορά ολόκληρου του προσωπικού και θέσεων από τον ΚΟΤ στο Υφυπουργείο από 1.1.2019. Κάθε μέλος μπορεί να επιλέξει να αποχωρήσει ακόμη και 6 μήνες μετά την ένταξή του στο Υφυπουργείο. Δημιουργείται σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για προσωπικό του ΚΟΤ.

Το Υπουργικό επίσης ενέκρινε σχέδιο χορηγιών για εγκατάσταση ή αντικατάσταση ηλιακών συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού σε κατοικίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here