ΛΕΜΕΣΟΣ: Απίστευτη ταλαιπωρία για τετραπληγικούς- Πήγαν Λευκωσία σε καθορισμένο ραντεβού και τους έδιωξαν

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστηκαν σήμερα οι παραπληγικοί και οι συνοδοί τους οι οποίοι επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για ανεφοδιασμό με την ουσία μπακλοφαίνη.

Η συγκεκριμένη ουσία χορηγείται για αντιμετώπιση της σπαστικότητας σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, εγκεφαλική παράλυση, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις σπονδυλικής στήλης και αποτελεί ένα ιδιαίτερο καθημερινό πρόβλημα.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στο LemesosPress.com επηρεαζόμενη γυναίκα απο τη Λεμεσό σήμερα κατά την επίσκεψή τους οι ασθενείς στο Νοσοκομείο ενημερώθηκαν ότι το γέμισμα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπήρχαν γιατροί και τους ζήτησαν να πάνε ξανά στο Νοσοκομείο τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παραπονούμενη η έλλειψη έγκααιρης ενημέρωσης για την έλλειψη ιατρικού προσωπικού δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ίδια αλλά και σε πολλούς άλλους ασθενείς. “Είναι απίστευτη η ταλαιπωρία είπε στο LemesosPress.com να ξεκινάς απο άλλη πόλη να πας Λευκωσία και ας θυμηθούν αυτοί που μας ταλαιπωρούν ότι κάθε ένα απο εμάς, για ευνόητους λόγους πρέπει να τον συνοδεύουν ακόμη 1-2 άτομα ή και περισσότερα σε κάποιες περιπτώσεις”.

Τέλος να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πρέπει ναα γίνει μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και πριν ενεργοποιηθεί το σύστημα υπενθύμισης των ασθενών αφού η σπαστικότητα που αντιμετωπίζουν σε αντίθετη περίπτωση δημιουργά σοβαρότητα προβλήματα στους ίδιους.

Τι είναι με δύο λόγια η τοποθέτηση αντλίας έγχυσης μπακλοφαίνης ; 

Στην επέμβαση αυτή τοποθετείται μία αντλία στην περιοχή της κοιλιάς (κάτω από το δέρμα) και με ένα σωληνάκι διοχετεύει την μυοχαλαρωτική ουσία μπακλοφαίνη στο κεντρικό νευρικό σύστημα για να αντιμετωπιστεί η σπαστικότητα. Το χειρουργείο αυτό έχει ένδειξη σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση, εγκεφαλική παράλυση, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις σπονδυλικής στήλης κ.ο.κ.
Η αντλία γεμίζει με μπακλοφαίνη και απελευθερώνει με μεγάλη ακρίβεια την ποσότητα που χρειάζεται ο ασθενής. Κάθε 2-3 μήνες οπότε αδειάζει, γίνεται εκ νέου γέμισμα με μία ένεση στην κοιλιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here