ΤΕΠΑΚ: Βαρύ και ασήκωτο το κατηγορητήριο- Διαβάστε όλες τις κατηγορίες

Στο κελί παραμένουν έξι από τα δεκατέσσερα άτομα για το πολύκροτο σκάνδαλο των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΠΑΚ, αλλά και του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι έξι, παραμένουν υπό κράτηση από την 1η του μήνα. Λόγω της λιγότερης εμπλοκής τους, αφέθηκαν ελεύθερα οκτώ πρόσωπα. Δεν αποσύρονται ωστόσο από το κατηγορητήριο, αφού κατά την καταχώρηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο και μετέπειτα στην εκδίκασή της, θα βρίσκονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης.

Οι έξι συλληφθέντες είναι:

– Η φερόμενη ως εγκέφαλος της υπόθεσης
– Ο γιος της
– Ο εν ενεργεία καθηγητής του ΤΕΠΑΚ
– Δυο ανώτεροι διοικητικοί λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου
– Ένας ιδιοκτήτης εταιρείας

Ενώπιον Δικαστηρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης της φερόμενης ως βασικής ύποπτης, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της πελάτισσάς του, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλυτικός παράγοντας προκειμένου να ολοκληρωθούν νωρίτερα οι έρευνες.

Το Δικαστήριο απάντησε ότι αν κριθεί απαραίτητο να μεταβεί σε Νοσοκομείο η κρατούμενη, αυτό θα γίνει. Οι έρευνες, ωστόσο, για τη διασπάθιση χρημάτων σε σύνολο 23 ερευνητικών προγραμμάτων συνεχίζονται και στόχος της ανακριτικής ομάδας είναι όπως ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι:

– Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος
– Συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος
– Δεκασμός Δημόσιου Λειτουργού
– Δόλος και κατάχρηση εμπιστοσύνης από Δημόσιο Λειτουργό

– Αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από Λειτουργό του Δημοσίου, κατά παράβαση των άρθρων 2, 3, 4 και 5 του περί αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και Λειτουργούς του Δημοσίου Νόμου
– Απόσπαση από Δημόσιο Λειτουργό
– Κατάχρηση εξουσίας
– Δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από Δημόσιο Λειτουργό
– Πλαστογραφία
– Κυκλοφορία πλαστών εγγράφων

Πηγή: sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here