Τα χαρακτηριστικά του νέου βαρομετρικού που «κτυπάει» την Κύπρο

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα θα καταστεί σταδιακά  ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, σταδιακά στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα, στα προσήνεμα, κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο  εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Τα χαρακτηριστικά του νέου βαρομετρικού

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές, στις περισσότερες περιοχές, μεμονωμένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, μέχρι θυελλώδης, 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά, το πρωί, θα υπάρχει παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here