Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης άρχισαν την καταγραφή ζημιών στη Λεμεσό 

Συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού έχουν αρχίσει καταγραφή των ζημιών σε καταστήματα και άλλα υποστατικά, με σκοπό τον υπολογισμό της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές χθες στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει, ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών,  η καταγραφή γίνεται κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εσωτερικών Κ. Πετρίδη, με σκοπό, πέραν από τον υπολογισμό των ζημιών, για τον περαιτέρω χειρισμό του όλου προβλήματος. Το κράτος, σημειώνεται, θα είναι αρωγός προς τους πληγέντες όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι υπήρξε άμεση ανταπόκριση της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, της Πολιτικής Άμυνας, και σε πλήρη συνεργασία με την Πυροσβεστική και τις Υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.

Έχουν, προστίθεται, ανταποκριθεί σε πέραν των 200 κλήσεων πολιτών για παροχή βοήθειας όπως άντληση νερών από υπόγεια ή άλλους χώρους, απόφραξης οχετών, καθώς και κάθε άλλη βοήθειας στους πληγέντες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόσφατα ποσό ύψους €16,5εκ. για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων παγκύπρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here