Στο κελί τέσσερα άτομα για τα εικονικά δάνεια σε πρώην ΣΠΕ Λεμεσού

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν χθες σε σχέση με υπόθεση σύναψης δανείων ύψους 826,964 ευρώ, από πρώην ΣΠΕ της ανατολικής Λεμεσού, με εξασφαλίσεις από εικονικά πρόσωπα.

 

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την εξαήμερη κράτησή τους.

Να θυμίσουμε ότι συνελήφθησαν μια 59χρονη επιχειρηματίας από τη Λεμεσό, η 62χρονη γραμματέας και δυο υπάλληλοι της πρώην ΣΠΕ, 51 και 42 ετών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Τμήμα Διεκπεραίωσης Δανειοδοτήσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας κατήγγειλε ότι από έλεγχο που έγινε στο συγκεκριμένο Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα της Επαρχίας Λεμεσού, διαπιστώθηκαν διάφορες ατασθαλίες από το 2002 μέχρι και φέτος που έκλεισε το Συνεργατικό Πιστωτικό Ίδρυμα.

Από τις εξετάσεις φέρεται ότι η 59χρονη επιχειρηματίας σύναψε δέκα δάνεια συνολικού ποσού 826,964 ευρώ, με εξασφαλίσεις από εικονικά πρόσωπα και σε συνεργασία με την 62χρονη γραμματέα της πρώην ΣΠΕ.

Ο 51χρονος και η 42χρονη φέρεται πως, σε σχετικές αιτήσεις των δανείων που τους παρουσιάζονταν, επιβεβαίωναν τις υπογραφές των πρωτοφειλετών που ήταν όμως εικονικά πρόσωπα.

Εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απόσπαση περιουσίας και εξασφάλιση πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, τήρηση ψευδών λογαριασμών, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου Περί Συγκάλυψης Έρευνας και Δήμευσης Εσόδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here