Στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν οι τρεις για την απόπειρα κατά αστυνομικών

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν σήμερα ο 38χρονος Ηλίας Μούζος και άλλα δυο πρόσωπα, ένας 31χρονος και ένας 35χρονος, για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά των δυο αστυνομικών, που σημειώθηκε το βράδυ της 5ης Μαΐου, στον Ύψωνα.

Οι τρεις οδηγήθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στο δικαστήριο, όπου η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης, που ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου (9:30). Από τις 61 κατηγορίες, οι 17 είναι κοινές και περιλαμβάνουν τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν τον Ηλία Μούζο και περιλαμβάνουν αδικήματα που σχετίζονται και με δυο άλλες υποθέσεις, την απαγωγή 27χρονου και τον πυροβολισμό εναντίον της οικίας του. Υπενθυμίζεται πως ο Ηλίας Μούζος έχει παραδεχθεί ότι πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς από το αυτοκίνητο ενοικιάσεως στο οποίο επέβαινε μαζί με τον 31χρονο από την Πάφο και τον 35χρονο Βούλγαρο, ενώ ο τελευταίος ανέφερε στην κατάθεση του πως οι δυο πρώτοι σχεδίαζαν τη δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου.

Η 33χρονη Σλοβάκα που είχε δανείσει το όχημα ενοικιάσεως στον 31χρονο αφέθηκε ελεύθερη και επανασυνελήφθη από την ΥΚΑΝ για υποθέσεις ναρκωτικών στην Πάφο, ενώ με τη συμπλήρωση των εξετάσεων, αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου ο φάκελος της υπόθεσης.
Ποινική υπόθεση, για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος, αναμένεται να καταχωρηθεί και εναντίον της πρώην συζύγου του Μούζου, η οποία ήταν συνεπιβάτης στο όχημα κατά την καταδίωξη και σύλληψη του, στις 8 Μαΐου, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.
Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις εκτεταμένες έρευνες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, στο ευρύτερο πλαίσιο πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και σήμερα έγιναν έλεγχοι σε τέσσερις οικίες προσώπων που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία
Στην οικία ενός προσώπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών, τέσσερις σπαστήρες και σύνεργα καπνίσματος, ενώ σε άλλη οικία εντοπίστηκε, πέραν από χειροποίητα τσιγάρα με κάνναβη, το χρηματικό ποσό των 23,600 ευρώ για τα οποία ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Εντοπίστηκε επίσης κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με έξι κάμερες, που κατέγραφε σε δημόσιο χώρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επίσης περιπολίες και ανακοπές 32 οχημάτων και ελέγχθηκαν 36 πρόσωπα.

Πηγή: ΚΥΠΕ