Στους δρόμους από σήμερα η Αστυνομία – Τι θα ελέγχει η νέα εκστρατεία

Είναι γενικά παραδεκτό πως η υπερβολική ταχύτητα είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους λεγόμενους τέσσερις «δολοφόνους της ασφάλτου».

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας συμπληρώνει ότι χαρακτηριστικές είναι οι στατιστικές, που καταδεικνύουν την υπερβολική ταχύτητα ως την τρίτη συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στον τόπο μας.

Με στόχο ακριβώς να καταδείξει το πρόβλημα αυτό και να ευαισθητοποιήσει το κοινό, η Αστυνομία εξαγγέλλει την πραγματοποίηση εκστρατείας ελέγχου ταχύτητας, την ερχόμενη εβδομάδα, σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κύπρου. Πρόκειται για την 10η φετινή εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας, η οποία αρχίζει αύριο 19 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Κατά την διάρκεια της εκστρατείας, πέραν της ταχύτητας των οχημάτων, θα ελέγχονται και οι υπόλοιπες τροχαίες παραβάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση τροχαίων συγκρούσεων. Ταυτόχρονα, θα δίνεται έμφαση και στα υπό παρακολούθηση μελανά σημεία του οδικού δικτύου καθώς και σε άλλα σημεία που ενδεχομένως θεωρούνται προβληματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here