Χάλκινη η ομάδα Αλέξανδρου Ζησιμίδη στον 53ο Head Of The Charles 

Μεγάλη τιμή για τον κυπριακό αθλητισμό και την κωπηλασία, ειδικότερα, αποτελεί η συμμετοχή του Κύπριου πρωταθλητή κωπηλασίας Αλέξανδρου Ζησιμίδη στον 53ο Head Of The Charles που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στα νερά της Βοστώνης, αλλά και η 3η θέση που κατέλαβε η ομάδα του στη διοργάνωση.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και νυν φοιτητής του Columbia University, στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε ως πλήρωμα στην τετράκωπο μετά πηδαλιούχου ελαφρών βαρών του Πανεπιστημίου του, μαζί με τους Max Amsterdam, Rob Robison, τον Gavin Southerland. Ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης ήταν ο επίκωπος της βάρκας και πηδαλιούχος η Yudi Liu.

Η ομάδα του Columbia University κάλυψε σε χρόνο 15:52.491 απόσταση 4,6χλμ, και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέλαβε με χρόνο 15:42.932 η ομάδα του Yale και την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο η ομάδα του Oxford Brookes με χρόνο 15:43.413.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από τη Βοστώνη, ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης είπε ότι είναι χαρούμενος για την τρίτη θέση που κατέκτησε η ομάδα του και πρόσθεσε ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα και απόλαυσα τον αγώνα».

Σε ερώτηση αν θα συμμετέχει και σε άλλους αγώνες με τα χρώματα του Πανεπιστημίου του, ο Κύπριος πρωταθλητής είπε ότι θα συμμετέχουν την ερχόμενη Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017, στο Princeton 3-Mile Chase regatta, στο New Jersey.

«Είναι ο τελευταίος αγώνας για το fall season και μετά οι αγώνες θα ξεκινήσουν ξανά από τον Απρίλη», κατέληξε.

Ο Κύπριος πρωταθλητής είναι ο πρώτος Κύπριος που λαμβάνει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα και ο πρώτος που κατακτά μετάλλιο σε μια τέτοια μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Στο 53ο Head Of The Charles συμμετέχουν παγκόσμιοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, καθώς και πολλά Πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Yale, Princeton,Dartmouth, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here