Σταθερή η κατάσταση του τραυματία αστυνομικού που μεταφέρθηκε στο Ισραήλ

Η κατάσταση του αστυνομικού που τραυματίστηκε το Σάββατο το βράδυ και μεταφέρθηκε χθες στο Ισραήλ για θεραπεία είναι σταθερή, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε σημερινές του δηλώσεις, στο περιθώριο δημοσιογραφικής διάσκεψης του Αντιρρευματικού Συνδέσμου Κύπρου, τις οποίες μεταδίδει το ΓΤΠ.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε και συνεχάρη όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την άμεση κινητοποίηση και ανταπόκρισή τους στο περιστατικό.

«Σε σχέση με το περιστατικό σοβαρού τραυματισμού επί καθήκοντι αστυνομικού, θα ήθελα πρώτα από όλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την άμεση κινητοποίησή τους. Ειδικότερα, θα ήθελα να συγχαρώ το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για την πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν και τις υπηρεσίες υγείας που προσέφεραν στον ασθενή, καταφέρνοντας να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση», σημείωσε.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι οι επαγγελματίες υγείας των δημόσιων νοσηλευτηρίων, παρά τις επικρίσεις που δέχονται κατά καιρούς, έδειξαν επαγγελματισμό και συνέπεια στην αντιμετώπιση του περιστατικού και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Χωρίς να αναφέρει ιατρικές λεπτομέρειες, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου και οι ιατροί που έφθασαν από το Ισραήλ αξιολόγησαν την ιατρική κατάσταση του ασθενή και έκριναν απαραίτητο να τον μεταφέρουν σε ιατρικό κέντρο του Ισραήλ για περαιτέρω φροντίδα.

Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες τόσο προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Λευκωσία όσο και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Ισραήλ για την άψογη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταφορά και η περίθαλψη του τραυματία στο Ισραήλ.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της υγείας του τραυματία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, «η κατάστασή του είναι σταθερή, έχει ήδη μιλήσει με τη σύζυγό του, ενώ εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου στο Ισραήλ τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο».

«Όσον αφορά ιατρική ενημέρωση, αναμένουμε την εξέτασή του από τον επί καθήκοντι ιατρό για να ενημερωθούμε σχετικά», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here