Στάση εργασίας στο τερματικό της DP World Limassol, στο λιμάνι Λεμεσού 

Σε αυθόρμητη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται από το πρωί οι λιμενεργάτες στο τερματικό γενικού φορτίου και επιβατικής κίνησης, του λιμανιού της Λεμεσού, οι οποίοι ζητούν από τη διαχειρίστρια εταιρεία, DP World Limassol, τη δημιουργία κυλικείου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο  Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, το θέμα εκκρεμεί εδώ και μήνες και παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί για λειτουργία κυλικείου/καντίνας μέσα στο καλοκαίρι, η εταιρεία  δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής.

“Παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε ότι θα λειτουργούσε καντίνα τον Ιούνιο, αυτό μετατέθηκε για τον Ιούλιο, ενώ πλέον μας έχουν πει πως θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο”, είπε ο κ.Τσουρής, υπογραμμίζοντας πως είναι αδιανόητο, να εργάζεται κάποιος σε τέτοιες ψηλές θερμοκρασίες και να μην υπάρχει ένας χώρος που να του προσφέρει ξεκούραση και κάτι για να πιει για να δροσιστεί.

Οι συντεχνιακοί της ΣΕΚ και της ΠΕΟ βρίσκονται από το πρωί στο τερματικό της DP World Limassol, προσπαθώντας να λάβουν γραπτές διαβεβαιώσεις για την διευθέτηση του ζητήματος, έστω και με κάποιες προσωρινές διευκολύνσεις, μέχρι την δημιουργία ενός μόνιμου χώρου που θα λειτουργεί ως καντίνα.

Ο κ.Τσουρής είπε τέλος, πως από την απεργία των λιμενεργατών στο τερματικό γενικού φορτίου και επιβατικής κίνησης, επηρεάζεται μέχρι στιγμής ένα πλοίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here