Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και σκόνη στην ατμόσφαιρα – Πως θα είναι ο καιρός το Σ/Κ

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Σήμερα αρχικά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος ενώ αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και αργότερα κυρίως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και βόρεια παράλια, ταραγμένη στα δυτικά και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια για να καταστεί σταδιακά, λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί  παγετός.

Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, ελαφρά κυρίως, βροχή. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και ορεινά, ενώ αργότερα θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα, αρχικά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ανατολικά, ενώ από το απόγευμα αναμένεται προοδευτικά βελτίωση του καιρού. Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 57 εκατοστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here