Σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ – Γέμισαν τα κρατητήρια, εκτελέστηκαν και τα 11 εντάλματα

Νέο σκάνδαλο εκατομμυρίων στο ΤΕΠΑΚ διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού. Εμπλεκόμενοι φέρονται 11 πρόσωπα εναντίον των οποίων η αστυνομία εξασφάλισε έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Ανάμεσα στους υπόπτους είναι εν ενεργεία καθηγητής, η πρώην λειτουργός υπηρεσίας Έρευνών και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ και 9 στενά συγγενικά της πρόσωπα.

Πηγή: SigmaLIVE.com

Την έκδοση 11 ενταλμάτων σύλληψης ζήτησε η Αστυνομία από το Δικαστήριο σχετικά με νέο υπό διερεύνηση σκάνδαλο που φαίνεται να αγγίζει το ΤΕΠΑΚ.

Σε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί η Αστυνομία στη Λεμεσό, με φόντο νέο κύκλο συλλήψεων που αφορά ενδεχόμενο σκάνδαλο στο ΤΕΠΑΚ.

Μάλιστα όπως πληροφορείται το Sigmalive, η Αστυνομία προχώρησε ήδη στη σύλληψη όλων των προσώπων, στη Λεμεσό, σε σχέση με ατασθαλίες σε 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα 11 εντάλματα σύλληψης αφορούν ένα καθηγητή του ΤΕΠΑΚ και 10 πολίτες, οι οποίοι είχαν σχέση με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Kαλοστημένη κομπίνα εκατομμυρίων;

Η κομπίνα εκατομμυρίων φέρεται να στήθηκε μεταξύ των ετών 2008 και 2015 και αφορούσε ερευνητικά προγράμματα της Ε.Ε που πρέπει να στηρίζονται από καθηγητή.Δηλαδή οι ύποπτοι φέρονται να οικειοποιήθηκαν κονδύλια της Ε.Ε αλλά και της Κυβέρνησης για συγκεκριμένες έρευνες και μελέτες για τις οποίες φέρονται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να εξέδωσαν πλαστά τιμολόγια.

Πληροφορίες του SIGMALIVE αναφέρουν ότι αναμεσά στα «αμαρτωλά» προγράμματα βρίσκονται αυτά της ρύπανσης της θάλασσας, της ρύπανσης της ατμόσφαιρας που καταστρέφει αρχαιολογική κληρονομία, της προώθησης παραδοσιακών προϊόντων και της μελέτης ποιοτικού τουρισμού. Θύματα φέρονται να έπεσαν επίσης Δήμοι και Κοινότητες που ανέμεναν από τους ειδικούς μελέτες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου καθώς και τρία άλλα πρόσωπα, που φέρεται να οικειοποιήθηκαν χρήματα από ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, ύψους 5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, για την περίοδο 2008-2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here