Σε απεργία κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα 

Σε προειδοποιητική απεργία κατήλθαν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, μέλη των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και  ΟΗΟ-ΣΕΚ, «αντιδρώντας δυναμικά στην προωθούμενη από το Συμβούλιο αγορά υπηρεσιών, για αριθμό συνεργείων σκυβάλων από τον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και  ΟΗΟ-ΣΕΚ, «η αντίδραση αυτή των εργαζομένων είχε την καθοδήγηση των Συντεχνιών, ήταν μέσα στα πλαίσια της  γραπτής προειδοποίησης που είχαν δώσει οι Συντεχνίες στο Συμβούλιο, αλλά και της διαχρονικής θέσης αρχής μας ότι διαφωνούμε κάθετα με την παραχώρηση ουσιωδών υπηρεσιών της κάθε Αρχής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον ιδιωτικό τομέα πόσο μάλλον την υπηρεσία σκυβάλων και ότι αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο η αντίδραση των εργαζομένων θα ήταν άμεση και δυναμική».

«Τα σημερινά μέτρα δεν είναι παρά προειδοποιητικά και αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη, θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, η μορφή και το εύρος των οποίων θα  αποφασιστούν από την Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την ερχόμενη Δευτέρα», προστίθεται.

Οι εργαζόμενοι καλούν το Συμβούλιο «να αποσύρει την απόφαση του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα  και οι οποίες θα έχουν κύριο άξονα τους την παραμονή του κλάδου στο Συμβούλιο».

Όπως αναφέρεται, «η ενέργεια αυτή των εργαζομένων του Συμβουλίου για λήψη μέτρων ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης στην υπηρεσία αυτή, σηματοδοτεί και την έναρξη μιας ευρύτερης αντίδρασης και στις υπόλοιπες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης που  προωθούν  τέτοιες αποφάσεις τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here