Σε έξαρση η εποχική γρίπη – Γέμισαν τα νοσοκομεία

Σε έξαρση βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στον πληθυσμό και αυτό σύμφωνα με το υπουργείο υγείας οφείλεται στις εναλλαγές και τα σκαμπανεβάσματα του καιρού. Πρόκειται για τη σοβαρότερη εποχική ίωση καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς προκαλεί τη σοβαρότερη κλινική εικόνα. 
Καθότι ο ιός παραμένει ζωντανός μέχρι και 36 ώρες και κρίνεται ως μεταδοτικός, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής ενώ συστήνεται και περιορισμός. Σε περίπτωση που παρουσιαστούν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού θα πρέπει άμεσα να επισκεφθούμε τον ιατρό μας.
Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης είναι το εμβόλιο ειδικότερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Το υπουργείο υγείας χορηγεί το εμβόλιο της γρίπης από τον Οκτώβριο σε άτομα άνω των 65 ετών, στις έγκυες, σε άτομα με πνευμονοπάθεια, νεφρική ή καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια προβλήματα υγείας.
Όσον αφορά τα παιδιά, αυτά νοσούν πολύ συχνότερα λένε οι ειδικοί και σε περίπτωση που ένα παιδί παρουσιάσει πυρετό θα πρέπει να περιορίζεται στο σπίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here