Πώς το λιμάνι Λεμεσού μπήκε στη μάχη για φυσικό αέριο & κρουαζιέρα

Στη μάχη για την εξεύρεση, εξόρυξη και εμπορία φυσικού αερίου έχει ριχτεί από στεριάς το λιμάνι Λεμεσού, με την διαχειρίστρια εταιρία DP World Limassol να δηλώνει ότι έχει ήδη κατασκευάσει τις κατάλληλες υποδομές ώστε να υποστηρίξει τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα, εγείρει το ζήτημα της κρουαζιέρας ώς μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ανάπτυξης του Τουρισμού στην Κύπρο, λόγω της περιοχής.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Economy Today, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Charles Meaby, αναφέρει ότι η DP World Limassol έχει ήδη προχωρήσει στην ανέγερση νέων υποδομών εφοδιασμού και πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει τις υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ.

«Σε αυτές περιλαμβάνονται υπαίθριοι και στεγασμένοι αποθηκευτικοί χώροι, γραφεία και μονάδα παραγωγής ρευστών γεώτρησης. Έχουμε εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες ώστε να επιτρέπονται οι δραστηριότητες που αφορούν τη διαδικασία εξερεύνησης και τις φάσεις κατασκευής και παραγωγής, ενώ έχει γίνει ολοκληρωμένη περιβαλλοντική μελέτη», σημειώνει.

Στόχος η ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Όσον αφορά στη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού μέσω του τομέα της κρουαζιέρας, ο κος Meaby λέει ότι η εταιρεία του διατηρεί συστηματική επαφή με όλους τους πελάτες, με σκοπό να κατανοήσει τις ανάγκες και απαιτήσεις, διερευνώντας παράλληλα, νέους τρόπους ώστε η Λεμεσός να καταστεί λιμένας βάσης για εταιρείες κρουαζιέρας.

«Η DP World Limassol πραγματοποίησε στοχευμένες εκστρατείες, πραγματοποιώντας επαφές με διεθνείς εταιρείες του κλάδου με στόχο την ενημέρωσή τους για τις εγκαταστάσεις του λιμανιού Λεμεσού καθώς και του τουριστικού προϊόντος της πόλης. Παράλληλα, έχουμε υλοποιήσει μία σειρά από δράσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα, ενώ τα εγκαίνια του Νέου Επιβατικού Τερματικού στο λιμάνι Λεμεσού αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τον τουριστικό κλάδο», τονίζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο επιβατικό τερματικό έχει συνολική εσωτερική έκταση 7.000 τ.μ. και είναι ειδικά σχεδιασμένο να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως, παρέχοντας ταυτόχρονα, διαμετακομιστικές υπηρεσίες (Transit–day call) και υπηρεσίες αρχικής επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών (Turnaround–home porting).

Διαβάστε περισσότερα στο Economy Today.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here