Πώς μπορούμε να ζεσταθούμε πιο οικονομικά αυτό τον χειμώνα

Μπαίνουμε αισίως στον χειμώνα και σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα η ανάγκη θέρμανσης του χώρου στον οποίο διακινούμαστε, όπως είναι το σπίτι μας, να γίνεται επιτακτική. 
Ωστόσο, η θέρμανση του χώρου μας συνήθως κοστίζει ακριβά.
Ο Γιώργος Στυλιανού μίλησε στο SigmaLive και έδωσε απλές συμβουλές για το πώς μπορεί ο καταναλωτής να εξοικονομήσει ενέργεια και ταυτόχρονα χρήμα, ζεσταίνοντας τον χώρο του.
Όσον αφορά τα κλιματιστικά και τη θέρμανση πετρελαίου ή ηλεκτρισμού, ο κ. Στυλιανού συστήνει να ρυθμίζεται η θερμοκρασία στους 22 βαθμούς για την περίοδο του χειμώνα, ενώ στις υποδαπέδιες θερμάνσεις, καλό θα ήταν η θερμοκρασία να ρυθμίζεται από τους 19-21 βαθμούς.
Επίσης, ο κ. Στυλιανού σημείωσε πως θα ήταν καλό να αφήνουμε ανοικτές τις κουρτίνες κ.λ.π κατά τη διάρκεια της ημέρας, ούτως ώστε να μπει ο ήλιος στο σπίτι και οι χώροι να λάβουν νωρίτερα τη θερμοκρασία που πρέπει για να εξοικονομείται ενέργεια και κόστος.
Τώρα, όσον αφορά τις σόμπες υγραερίου και πετρελαίου, συστήνεται κατά την αγορά να φροντίσουμε η συσκευή που θα προμηθευτούμε να εξυπηρετεί το μέγεθος του χώρου για τον οποίο την προορίζουμε.
Εάν μια συσκευή καλύπτει χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων και τοποθετηθεί, ωστόσο, σε μεγαλύτερο χώρο, τότε θα γίνεται περισσότερη καύση, γιατί θα αδυνατεί να εξυπηρετήσει την ανάγκη του χώρου, άρα και περισσότερη σπατάλη.
Άλλος ένας τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας, είναι να κλείνουμε όλες τις πόρτες των δωματίων στον χώρο του σπιτιού, ούτως ώστε να εμποδίζουμε τον αέρα και οι συσκευές μας να λαμβάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα.
Επίσης, όσον αφορά κυρίως τις συσκευές που λειτουργούν με ρεύμα, θα πρέπει να βεβαιωθούμε για την ενεργειακή τους απόδοση, όσο πιο υψηλή τόσο λιγότερο ρεύμα θα χρειάζονται.
Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως, όσον αφορά τις σόμπες υγραερίου και πετρελαίου, πρέπει να αερίζουμε τον χώρο συνεχώς, καθώς παράγουν μονοξείδιο του άνθρακα που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές.
Αξίζει να σημειωθεί πως για να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια χρήματος, πρέπει όλες οι συσκευές να συντηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here