ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού απόψε στην Κύπρο – Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στο Αιγαίο συνοδευόμενο από μετωπική δραστηριότητα κινείται βορειοανατολικά και επηρεάζει τον καιρό στην περιοχή.

Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές και  ενδεχομένως μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Σε ορισμένες καταιγίδες θα παρατηρηθεί χαλαζόπτωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί 5 μποφόρ και παροδικά  πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα καταστεί μερικά συννεφιασμένος ενώ παροδικά δεν αποκλείονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένη καταιγίδα. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν για να φέρουν πιο οργανωμένες βροχές ή μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί μέχρι δυτικοί και αργότερα μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι παροδικά μερικά συννεφιασμένος με ενδεχόμενο λίγων τοπικών βροχών και τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω πτώση και να βρίσκεται σε χαμηλότερα των κανονικών για την εποχή επιπέδων. Νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς άνεμους. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here