Προσοχή! Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονοπτώσεων και πτώσης βράχων

Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης ή υπερχείλισης ποταμών είναι ορισμένοι δρόμοι στα ορεινά, ενώ άλλοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων ή ολισθηρότητας, με την Αστυνομία να καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας lόγω πτώσης βράχου, σε σημείο του παλαιού δρόμου Ακρούντας – Διερώνας, ο δρόμος έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Επίσης λόγω χιονόπτωσης οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Τροοδιτίσης – Προδρόμου – Τροόδους
είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.
Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Πάφου.
Την ίδια στιγμή, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού, στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Κλειστοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι επίσης ο δρόμος από το χωριό Κούκλια προς το μνημείο Ευάγγελου Φλωράκη λόγω συσσώρευσης νερού καθώς και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς εκδρομικό χώρο Πέρα Βάσας.
Οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοιχτοί για αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Πλατρών
Πλατρών – Τροοδίτισας
Εξάλλου, η Αστυνομία προειδοποιεί το κοινό ότι λόγω πτώσης βράχου, ο δρόμος Προδρόμου – Λεμύθου έχει καταστεί επικίνδυνος. «Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», αναφέρεται.
Επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι επίσης οι δρόμοι:
Πλατρών – Μονιάτη
Παραμύθας – Καλού Χωριού
Αγρού- Αγίου Ιωάννη
Αγρού – Χανδριών
Κύκκου – Κάμπου
Κάμπου – Ορκόντα
Η ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «στις ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών».
«Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα», προστίθεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here