Πεδίο μάχης με διάσπαρτα φονικά όπλα θυμίζει σήμερα το Τσίρειο Στάδιο 

Τα σοβαρά επεισόδια και ο χουλιγκανισμός ήταν τελικά οι χθεσινοί νικητές του ντέρμπι μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ.

Η εικόνα του γηπέδου σήμερα θυμίζει πεδίο μάχης αφού οι χούλιγκαν έκαψαν τις τουαλέτες που βρίσκονται στις κερκίδες όπου φιλοξενούνται οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενώ στις κερκίδες των οπαδών της ΑΕΛ καταγράφονται επίσης τεράστιες ζημιές.

Έριξαν πέτρες εντός του γηπέδου, πλαστικά ποτήρια, γυάλινα μπουκάλια, πυρσούς, κροτίδες, σίδερα, καθίσματα ακόμη και βάρη γυμναστικής. Επίσης ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν σπασμένα γυαλιά με αίματα από τα όποια φαίνεται ότι κάποιοι τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να τα θρυμματίσουν.
Οπαδοί της ΑΕΛ έσπασαν κομμάτια από τα τσιμεντένια σκαλιά των κερκίδων και τα έριξαν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Σύμφωνα με τον Κώστα Χριστοδούλου- Τσιγαρή, Υπεύθυνο των Εγκαταστάσεων του Τσιρείου οι ζημιές ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί.
Όπως δήλωσε οι ζημιές είναι και στις δύο κερκίδες, τόσο στην ανατολική όσο και στη δυτική.

«Μόλις ξεκίνησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ να μπαίνουν στο γήπεδο άρχισαν οι κροτίδες. Ήταν το πρώτο περιστατικό. Μετά που έριξαν το αντικείμενο, φωτοβολίδα δε ξέρω τι ήταν πάνω στο ball boy ξεκίνησε το μεγάλο κακό. Άρχισαν οι φωτοβολίδες, άρχισαν να σπάζουν τα σκαλοπάτια των κερκίδων, να ρίχνουν κουνγκριά μέσα, έσπασαν ένα αποχωρητήριο μεσα στις τουαλέτες».

Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι κάποια από τα αντικείμενα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως φονικά όπλα τα οποία είναι άγνωστο πως βρέθηκαν εντός του γηπέδου.

Τέλος ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να προβληματίσει την ΚΟΠ και να δουν τι πρέπει να γίνει. “Κάποια μέρα όπως -ανέφερε χαρακτηριστικά- θα θρηνήσουμε θύματα”.

Μετά τη δεύτερη διακοπή, οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο. Κατά την αποχώρηση συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και της μαχαιροφορίας.

Ο νεαρός αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού για διάταγμα έκδοσης προσωποκράτησης του.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ