Πέφτει ο υδράργυρος

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, στα προσήνεμα νότια και δυτικά. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά παντού λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Αργότερα δυνατό να σχηματιστεί και τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά που θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά, τα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 22 στα νότια και τα ανατολικά παράλια.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί δυνατό να σχηματίζεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μέχρι την Κυριακή, για να παραμείνει στη συνέχεια στα ίδια επίπεδα.