Ο πανηγυρισμός που έφερε τα πάνω κάτω.. – Τραυματισμοί ποδοσφαιρόφιλων στη Νίκαια λόγω πανικού από πυροτεχνήματα για τον αγώνα της Εθνικής Γαλλίας

Σχεδόν 30 ποδοσφαιρόφιλοι τραυματίστηκαν στη Νίκαια όταν ερρίφθησαν πυροτεχνήματα λίγο πριν από τη λήξη του νικηφόρου αγώνα της γαλλικής εθνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και την πρόκρισή της στον τελικό, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν.

Το συμβάν υπογραμμίζει πόσο νωπές είναι ακόμη οι πληγές και πόσο τεντωμένα τα νεύρα στην πόλη της γαλλικής Ριβιέρας όπου, πριν από δύο χρόνια, ένας τζιχαντιστής έριξε το φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε στο πλήθος που εόρταζε την Ημέρα της Βαστίλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 86 άνθρωποι.

Το πλήθος πανικοβλήθηκε εξαιτίας “των εκρήξεων των πυροτεχνημάτων”, εξήγησε ο Ζαν-Γκαμπριέλ Ντελακρουά, στέλεχος των δημοτικών αρχών, διευκρινίζοντας ότι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αν και κανείς σοβαρά. “Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι εκδορές από γυαλιά και μώλωπες που υπέστησαν άνθρωποι που έπεσαν”, εξήγησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here