Ο οικισμός Βερεγγάρια από ψηλά- To «Τσερνομπίλ» της Λεμεσού σε ένα BREATHTAKING ΒΙΝΤΕΟ

Ο οικισμός λειτουργεί σαν ένα σκηνικό τρόμου για την ευρύτερη περιοχή

Η μεγάλη του έκταση και ο βαθμός της εγκατάλειψής του φανερώνονται καλύτερα από ποτέ, μέσω του νέου εντυπωσιακού βίντεο της μάχιμης ομάδας Cyprus from Air του Μάνου Μποτρίνι.

Ο οικισμός Βερεγγάρια στα Πολεμίδια φιλοξενούσε παλαιότερα Βρετανικούς στρατιωτικούς που διέμεναν εκεί με τις οικογένειές τους. Εγκαταλείφθηκε το 1997 και από τότε οι κάτοικοι της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου των εκάστοτε Δημάρχων, διαμαρτύρονταν συχνά πως αποτελεί εστία μόλυνσης και πρόκλησης καρκίνου, λόγω των καλυβών αμιάντου.

Όπως φαίνεται με καθαρότητα στο βίντεο, 260 στρέμματα γης εντός της αστικής ζώνης της Λεμεσού παραμένουν πλήρως εγκαταλειμμένα.

Σε παλαιότερη επιστολή του ο Δήμος είχε αναφέρει πως ο οικισμός λειτουργεί σαν ένα «σκηνικό τρόμου για την ευρύτερη περιοχή καθώς η τεράστια περίκλειστη έκταση είναι μόνιμα πνιγμένη στα ξερά χόρτα, μέσα από τα οποία προβάλλουν τα  ερειπωμένα υποστατικά με στέγες από αμίαντο, ενώ εξελίχθηκε σε χώρο παραγωγής και αναπαραγωγής τρωκτικών, ερπετών και εντόμων και κάθε λογής ακαθαρσιών. Παράλληλα ο χώρος μετατράπηκε σε καταφύγιο ναρκομανών και εγκληματικών στοιχείων».

Οι πολίτες πιστεύουν πως αρκετά περιστατικά μέσα στις τελευταίες δεκαετίες αποδεικνύουν πως η καθημερινή έκθεση στον αμίαντο και η εισπνοή του προκαλούν ένα σωρό ασθένειες, με κυρίαρχη και σοβαρότερη τον καρκίνο του πνεύμονα.

Από το 2011, ο οικισμός πέρασε από τις βρετανικές βάσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητα, ο ανεκμετάλλευτος αυτός τεράστιος χώρος σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της Λεμεσού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Κατεδαφίζεται ο οικισμός Βερεγγάρια στη Λεμεσό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here