Ο Αρχιεπίσκοπος ήθελε, αλλά η αργία του δεν καταργήθηκε

Κανονικά τιμώνται και φέτος τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου του Β΄.

Η πρόθεση του ιδίου για κατάργηση της αργίας της ονομαστικής του εορτής, η οποία τιμάται σήμερα είχε εκφραστεί τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω του γενικότερου χαμού στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταργηθούν αυτές οι αργίες», δήλωνε από πλευράς του τότε ο εκπαιδευτικός κόσμος διά της ΟΕΛΜΕΚ.

Το SigmaLive συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εάν το Υπουργείο έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα της κατάργησης της αργίας, τότε οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το συζητήσουν.

Οι αργίες επεσήμανε καθορίζονται από τους κανονισμούς λειτουργίας του σχολείου. Ούτε μέσα στους νέους κανονισμούς οι οποίοι βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία, περιλαμβάνεται ένα τέτοιο ζήτημα υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα χάσει ο εκπαιδευτικός κόσμος κάτι». «Αν νομίζουν ότι θα σωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα με την κατάργηση αργιών τότε είναι ειρωνεία», συμπλήρωσε. Ο κ.Φυλακτού σημείωσε ότι στην αργία αυτή δεν τιμάς το πρόσωπο, αλλά το θεσμό της Εκκλησίας και του Αυτοκέφαλου της Κύπρου.

Πηγές εντωμεταξύ από το Υπουργείο Παιδείας, ανέφεραν στο SigmaLive ότι κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ και υπήρξε μόνο μια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου τότε, δημόσια και τίποτα παραπάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here