Ο Άγιος Θεόδωρος Πιτσιλιάς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει Παγκύπριο Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3

Φωτογραφία: ΚΟΚ

Παγκύπριο Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουλίου 2022, διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλιάς με συμμετοχή όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Σύμφωνα με την ΚΟΚ, σκοπός της διοργάνωσης είναι η προσέλκυση επισκεπτών στο χωριό μέσα από την ευγενή άμιλλα που προσφέρει ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το μπάσκετ 3χ3, και η οικονομική ενίσχυση του Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για το Φυσιοθεραπευτήριο «Παναγία Κιβωτός», το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2020 με πρωτοβουλία του Ιδρύματός μας, και εξυπηρετεί τους κατοίκους και απόδημους του Αγίου Θεοδώρου και των γύρω χωριών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το τουρνουά διοργανώνεται με την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της εταιρείας Cyprus 3Χ3, η οποία διοργανώνει όλα τα τουρνουά 3Χ3 στην Κύπρο και διαθέτει επαγγελματικό εξοπλισμό. Θα χρησιμοποιηθούν 2 γήπεδα, 2 καλάθια, ηλεκτρονικοί πίνακες, κ.λπ. Τα παιγνίδια θα γίνουν σε μεγάλο χώρο 60Χ20μ. ο οποίος διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως κερκίδες, φωτισμό, τουαλέτες, αποδυτήρια, κ.λπ.

Το Σάββατο βράδυ 23 Ιουλίου, η πρώτη αγωνιστική ημέρα θα κλείσει με μουσική βραδιά στη βρύση της Λαμαρκάς.

Τη δεύτερη ημέρα του τουρνουά θα γίνουν επίσης αγώνες επίδειξης μπάσκετ 3Χ3 σε αμαξίδιο από άτομα με ειδικές ικανότητες και θα ακολουθήσει ομιλία τους προς τα παιδιά και τους παρευρισκόμενους.

Κατά το διήμερο διεξαγωγής του τουρνουά, εκτός από το καθαρό αγωνιστικό μέρος, οι διαγωνιζόμενοι και οι επισκέπτες θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να επισκεφθούν τα αξιοθέατα του χωριού όπως το Μουσείο Αγροτικής Ζωής, την Oικία Αδαμάντιου Διαμαντή, την Εκκλησία Παναγίας Κιβωτού και τη βρύση λασμαρκάς.

Επίσης, μπορούν να παρακολουθήσουν εργαστήρια παραδοσιακής Κυπριακής χειροτεχνίας, να δεχθούν δωρεάν μετρήσεις σωματικής σύστασης, περιλαμβανομένης: λυπομέτρησης, μέτρησης μυϊκής μάζας και ενυδάτωσης, οι οποίες θα προσφέρονται από το πρόγραμμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού του πανεπιστημίου Fredericκ.

Ακόμη, θα μπορούν να απολαύσουν τα εδέσματα του τοπικού εστιατορίου και του παραδοσιακού καφενείου, να περπατήσουν σε μονοπάτια της φύσης και στα δρομάκια του χωριού και να παρακολουθήσουν την μουσική βραδιά το Σάββατο 23 Ιουλίου στη βρύση της Λασμαρκάς.

Χορηγοί του Τουρνουά είναι οι εξής: NIVEA, Πανεπιστήμιο Frederick, Odontologia Dr Nicolaides, Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, Α. Πουπούτσης Λτδ., Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου και Χορηγοί Επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου-ΡΙΚ και το Cyprus Basket.

Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Κώστα Χαμπιαούρη και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Περισσότερη πληροφόρηση για τον Άγιο Θεόδωρο για το τουρνουά είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://www.agiostheodorospitsilias.org.