Οι Λέοντες “δραπέτευσαν” απο το Δασάκι με Λεόνσο (0-1 τον Εθνικό)

Ο Ντε Λεόνσο ήταν ο χρυσός σκόρερ της ΑΕΛ στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στον Εθνικό Άχνας.

Η ΑΕΛ χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε το πολύτιμο τρίποντο απέναντι σε μια μαχητική ομάδα και μια δύσκολη έδρα. Για να διασπάσει την άμυνα του Εθνικού, χρειάστηκαν 72 λεπτά, όταν ο Λεόνσο βρέθηκε απέναντι στον Μπογκαντίνοφ και πλάσαρε εύστοχα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Μετά από δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες και έφτασε τους 10 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός έμεινε στην τελευταία θέση με 3 βαθμούς. Η ομάδα του Εγκωμίτη στάθηκε αρκετά καλά, αφού κράτησε μακριά την ΑΕΛ, ωστόσο μια φάση στο 72’ ήταν αρκετή για να γνωρίσει την 5η του ήττα.
Καλύτερα η ΑΕΛ, ισορρόπησε ο Εθνικός
Η ΑΕΛ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και έψαξε το γρήγορο γκολ, με το οποίο θα έκανε πιο εύκολο το έργο στη συνέχεια. Οι παίκτες του Μπαλταζάρ έκαναν ένα καλό πρώτο 15λεπτο, χωρίς όμως να μπορέσουν να πάρουν το προβάδισμα που έψαχναν. Στο 8’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία με την προβολή του Μιτρέα να σταματά στον Μπογκανίντοφ και στο δοκάρι. Μετά το πρώτο 15λεπτο, ο Εθνικός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έκλεισε πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του, βάζοντας δύσκολα στην ΑΕΛ. Μέχρι το ημίχρονο δεν υπήρξε κάτι το ιδιαίτερο, αφού ο Εθνικός έκλεισε τους χώρους και δεν απειλήθηκε από την ΑΕΛ.

Χαμηλός ρυθμός και γκολ με Λεόνσο

Με πολύ χαμηλό τέμπο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλεί την εστία του Εθνικού. Η ομάδα του Μπαλταζάρ ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο τη νίκη και με την πάροδο του χρόνου άρχισε να ρισκάρει στο παιχνίδι.
Στο 72’ η ΑΕΛ πήρε αυτό που έψαχνε με εύστοχο πλασέ του Λεόνσο μετά από όμορφη πάσα του Σίλβα.

Εθνικός: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόκατς, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χαραλάμπους (80’ Κωνσταντίνου), Κυπριακού(90’ Ηλία) Σικάρσκι, Φιλίποφ, Παπαγεωργίου, Ντόβνια
ΑΕΛ: Βοζίνια, Λαφράνς, Μιτρέα, Αϊρόσα, Σίλβα, Φιντέλις, Σάσι (75’ Σοάρες), Αλνταϊρ, Αβραάμ, Ηλία (62’ Μπενίτεθ), Λεόντσο (91’ Αρουαμπαρένα)

Πηγή: Sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here