Ντου σε παράνομο καζίνο- Κατασχέθηκαν 50 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Έρευνα σε σχέση με παράνομη παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικού τζόγου, διεξήχθη σε υποστατικό στην επαρχία Λάρνακας, από όπου κατασχέθηκαν 50 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και χρηματικό ποσό. Στο υποστατικό εργαζόταν παράνομα γυναίκα ηλικίας 37 ετών, η οποία συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση αφού διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτή παραμένει παράνομα στη Δημοκρατία.

Η έρευνα στο υποστατικό διενεργήθηκε λίγο μετά τις 7.00 χθες το βράδυ, με δικαστικό ένταλμα, από μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, και του Δικανικού Εργαστηρίου Δικανικών Δεδομένων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία και με μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, και της ΜΜΑΔ.

Στο υποστατικό εντοπίστηκαν σε λειτουργία 50 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που παρείχαν υπηρεσίες ηλεκτρονικού τζόγου, καθώς και 14 πρόσωπα που επιδίδονταν σε ηλεκτρονικό τζόγο. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης, ενώ στο υποστατικό ανευρέθηκαν έγγραφα και χρηματικό ποσό κοντά στα 3,575 ευρώ, που επίσης κατακρατήθηκαν για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η έρευνα διεξήχθη παρουσία του υπεύθυνου του υποστατικού, άντρα ηλικίας 45 ετών. Στο υποστατικό εργάζονταν δύο γυναίκες, η μία από τις οποίες, ηλικίας 37 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, διαπιστώθηκε ότι παραμένει παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η άδεια προσωρινής παραμονής της έχει λήξει. Αυτή συνελήφθη για τα αδικήματα της παράνομης παραμονής και παράνομης απασχόλησης και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Εναντίον του εργοδότη της διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.