Μετακινείται ή όχι τελικά το ΤΕΠΑΚ;

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την παραμονή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Λεμεσού στο κέντρο της πόλης, λέγοντας  πως  “οι διαδόσεις που φέρουν την Κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε μεταφορά του Πανεπιστημίου από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Βερεγγάρια του Δήμου Κ.Πολεμιδιών είναι και ανακριβείς και απολύτως αβάσιμες”.

Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση μετακίνησης του ΤΕΠΑΚ στον χώρο του “Βερεγγάρια”, τόνισε ο ΠτΔ, προσθέτοντας ότι  κάποια έργα που δεν μπορούν να αναπτυχθούν εντός του Δήμου Λεμεσού, όπως γήπεδα, φοιτητικές εστίες κλπ, θα αναπτυχθούν σε περιοχή του “Βερεγγάρια”.

Επίσης, συνέχισε, αναμένεται πως σύντομα και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών, θα υπάρξει συνδιαβούλευση με τους επηρεαζόμενους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο απαραίτητος χωροταξικός σχεδιασμός των έργων υποδομής που θα αναγείρει το ΤΕΠΑΚ.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης των υποδομών του Πανεπιστημίου που έγιναν και συνεχίζονται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας, Μεταφορών και Γεωργίας, καθώς και την Υφυπουργό Ναυτιλίας, συζήτησε με τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών προβλήματα και αιτήματα που τέθηκαν ενώπιον του, ενώ δεν προέβη σε δηλώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here