Μεγάλο χρηματικό ποσό απέσπασαν διαρρήκτες από οικία στη Λεμεσό

Καλά ενημερωμένοι για το μικρό θησαυρό που υπήρχε στην οικία επιχειρηματία, στη Λεμεσό, φαίνεται πως ήταν οι διαρρήκτες, οι οποίοι απέσπασαν τσάντα με χρηματικό ποσό που υπολογίζεται γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ.


Όπως δήλωσε, στη Λεμεσό ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, “η αστυνομία Λεμεσού και συγκεκριμένα το ΤΑΕ, διερευνά διάρρηξη κατοικίας και κλοπής σημαντικού χρηματικού ποσού”, προσθέτοντας ότι “η Αστυνομία εξετάζει όλες τις πτυχές, είμαστε σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τον παραπονούμενο, γιατί είναι ουσιαστικής σημασίας να δοθούν οι οποιεσδήποτε πληροφορίες και στοιχεία από πλευράς του, για να μπορέσει να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση”.

Έχοντας υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες έχει διαπραχθεί η διάρρηξη, θεωρούν ότι είναι σημαντικές οι οποιεσδήποτε πληροφορίες από τον παραπονούμενο, είπε, ενώ ερωτηθείς σχετικά επιβεβαίωσε πως και στο παρελθόν, η συγκεκριμένη οικία είχε γίνει στόχος διαρρηκτών.

Συμπλήρωσε πως η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο υπάρχουν τα οποιαδήποτε κοινά στοιχεία μεταξύ των δυο διαρρήξεων.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, οι δράστες παραβίασαν την είσοδο της οικίας με αιχμηρό αντικείμενο, ενώ το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και ο συναγερμός δεν βρίσκονταν σε λειτουργία.

Ο κ. Αγγελίδης, σημείωσε πως “αν ανατρέξει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας, σε συχνά τακτά χρονικά διαστήματα υπενθυμίζουμε πως αυτά τα μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται” και κάλεσε όσους έχουν εγκατεστημένα τέτοια συστήματα, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και συναγερμό, να τα έχουν πάντοτε ενεργοποιημένα.

Δεν είναι δικαιολογία, τόνισε, το πως ο χρόνος απουσίας από την οικία θα είναι σύντομος για να μην τεθούν σε λειτουργία τα συστήματα παρακολούθησης ή και οι συναγερμοί, “είναι θέμα να αντιληφθούν όλοι ότι έχουν αλλάξει οι καιροί, είναι θέμα αλλαγής της νοοτροπίας και οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας της περιουσίας μας, τα οποία θεωρούμε πως, όταν υπάρχουν, είναι αποτρεπτικά”.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας από ιδιοκτήτες αρτοποιείων ή άλλων υποστατικών που εργάζονται 24ωρα, με αφορμή και υπόθεση ληστείας φούρνου, που σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό.

“Ήταν γύρω στις 22:30, όταν πρόσωπο το οποίο φορούσε κουκούλα εισήλθε σε αρτοποιείο και υπό την απειλή μαχαιριού είχε ζητήσει και τελικά πήρε από την υπάλληλο ένα μικρό χρηματικό ποσό που υπήρχε στο ταμείο (170 ευρώ)”, ανέφερε ο κ.Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι ο δράστης περιγράφεται ισχυρής σωματικής διάπλασης, ύψους 1,80 και ηλικίας γύρω στα 35.

Εδώ, είπε, προκύπτει και πάλι η ανάγκη για λήψη προληπτικών μέτρων από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, ενώ υπέδειξε ότι “από πλευράς Αστυνομίας, έχουμε ήδη και το γραφείο πρόληψης του Αρχηγείου αλλά και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν γίνει συστάσεις, με επισκέψεις στους ιδιοκτήτες φούρνων, αρτοποιείων και καταστημάτων που εργάζονται 24ώρο, έτσι ώστε να λαμβάνονται κάποια μέτρα προστασίας “.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here